Waves4Power - vågkraft på riktigt

Waves4Power är en viktig del av framtiden inom grön energi och smart energiförsörjning. För Europa och förhoppningsvis för resten av världen.

BlueOrbis är sakkunniga inom marin teknik och har ansvarat för flera marinoperationer för Waves4Power. Teamet inom BlueOrbis har arbetat aktivt med projekt för Waves4Power i flera år och deltog bland annat i den tidigare utläggningen av en vågkraftsprototyp vid Vinga i Göteborgs skärgård 2010.

Demonstrationsanläggningen på Runde kom på plats i februari 2016. Redan första veckan sattes förankringarna på prov med orkanvindar och 14 meter höga vågor. Hösten 2016 bogserades kraftverket in till varv för service och genomgång. I maj 2017 bogserades vågkraftverket ut på plats igen och förankrades på samma plats som tidigare. Nu kopplades också vågkraftverket upp mot nätet. Just nu ser vi fram emot bolagets fortsatta utveckling och nya spännande projekt för BlueOrbis.

Du kan följa projektet på www.waves4power.com

Waves4Power vågkraftverk ligger nu på plats utanför Runde. Maj 2017.

BlueOrbis team har gått ut till vågkraftverket i en av våra Polarcirkel 685 Work.

Strömmen går från vågkraftverket via en hub in till det landbaserade nätet. Här har just hubben installerats av BlueOrbis marine operations team. Maj 2017.

Här bogseras vågkraftsbojen ut på plats igen efter service och underhåll. BlueOrbis har planerat hela operationen och finns självklart på plats med erfaren personal. Maj 2017.

Det krävs ordentliga resurser för att hantera ett 43 m långt vågkraftverk inklusive betongankare etc. Här på väg till Runde i januari 2016.

Varje projekt är unikt och har sina speciella utmaningar. Planering och projektledning är därför grunden till ett väl genomfört och lyckat projekt. Här har BlueOrbis genomgång med teamet på Olympic Zeus på väg till Runde.

Fakta

Uppdrag
Vågkraft
Kund
Waves4Power